Burhanettin Bulut Ankara Gar Katliamını Unutmadı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın 9. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Gündem Yayın: 10 Ekim 2024 - Perşembe - Güncelleme: 10.10.2024 11:38:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Takip EtGoogle News

Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, sosyal medya hesabından terörü bir kez daha lanetledi

Bulut: “ 10 Ekim Ankara Gar Katliamı'nın yıl dönümünde barış istedikleri için katledilen 103 barış güvercinimizi sevgiyle anıyor, terörü bir kez daha lanetliyorum.

Unutmadık, unutturmayacağız...

#10Ekim9Yıl

#10EkimAnkaraGarKatliamı”

 

10 EKİM 2015 ANKARA GARI SALDIRISINDA NE OLMUŞTU?

1 Kasım 2015 seçimlerine kısa bir süre kala, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) öncülüğünde 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara'da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi düzenlenmesi planlandı.

Birçok sivil toplum kuruluşu da mitinge katılım çağrısında bulunurken, sanatçılar Tarık Akan, Rutkay Aziz ve Bilgesu Erenus da etkinliği desteklediklerini açıkladı. Mitinge ayrıca Emekçi Hareket Partisi (EHP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Emek Partisi (EMEP), Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaş Kültür Vakfı, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), İnsan Hakları Derneği (İHD), Halkevleri ve Haziran Hareketi gibi kuruluşlar da katılacaklarını duyurdu.

Mitingden önce yapılan basın toplantısında, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, “13 yıllık AKP politikalarından mağdur olan herkes o gün Ankara’da olacak” dedi.

Miting için katılımcıların sabah saat 10:00’da Ankara Tren Garı önünde toplanıp Sıhhiye Meydanı'na yürümesi planlanıyordu. “Savaşa inat, barış hemen şimdi. Emek, barış ve demokrasi” yazılı pankart mitingin önünde taşınacaktı.

Ancak saat 10:04'te, katılımcılar toplanmaya başladığı sırada iki büyük patlama meydana geldi. Eşzamanlı olarak gerçekleştirilen bu intihar saldırılarında 103 kişi hayatını kaybederken, 500'den fazla kişi yaralandı. Bu saldırı, Türkiye'nin en kanlı intihar saldırısı olarak tarihe geçti.

Saldırıyla ilgili açılan davanın iddianamesinde, saldırıyı 1990 doğumlu Yunus Emre Alagöz ve kimliği tespit edilemeyen Suriye uyruklu bir kişinin gerçekleştirdiği belirtildi. Yunus Emre Alagöz'ün kardeşi Abdurrahman Alagöz’ün de Temmuz 2015’te Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 34 kişinin öldüğü intihar saldırısını gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Saldırının ardından Türkiye’de 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Açılan davada 9 sanık, “Anayasal düzeni ihlal” ve “kasten öldürme” suçlarından 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca, sanıklara 10 bin 557’şer yıl hapis cezası verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma sonucunda, Türkiye'deki IŞİD saldırılarının planlayıcısı olarak görülen İlhami Balı ve diğer 34 kişi hakkında dava açtı.

#
Yorumlar (0)