08 Ocak 2024 - Pazartesi

Cumhur ittifakı hangi isimde tabanı küstürmez?

Cumhur ittifakı başkan adaylığında hangi isimde tabanı küstürmez?

Yazar - Murat YONAT
Okuma Süresi: 2 dk.
Murat YONAT

Murat YONAT

yonat01@hotmail.com - 05425623387
Takip EtGoogle News

31 Mart’ta yapılacak Yerel Seçimler için partiler yavaş, yavaş adaylarını açıklamaya başladı. Adana’ya geldiğimizde ise ne Cumhur ittifakı nede CHP, Adana adaylarını açıklamadı, muhtemel ende 15 Ocağa kaldı gibi görünüyor.

İYİ Partiye geldiğimizde ise Adana Büyükşehir Adayı Eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in kızı ve İYİ Parti Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, Resmi açıklama henüz yapılmadı fakat açıklamanın 11 Ocak'ta Meral Akşener'in Adana'da gerçekleştireceği ziyarette açıklanması bekleniyor.

Peki, Ayyüce Türkeş  Adana’da seçim alabilir mi, alamazsa da Türkeş  soyadı nedeniyle oy bölebilir mi ?, bu sorunun cevabı Cumhur ittifakının açıklayacağı adaya bağlı.

Bildiğiniz gibi Adana AK patiye bırakıldı, bu yüzden dolayı gösterilecek aday MHP ve AK parti tabanına hitap etmesi gerekiyor, yanı anlayacağınız Cumhur ittifakının kucaklaması gerekiyor.

Bildiğiniz gibi Adana’da şu ana kadar Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı MHP’ye veriliyordu, 2024 Yerel Seçimlerinde ise ilk kez çok büyük bir değişiklik olmazsa AK parti aday çıkaracak, burada ne AK parti tabanını nede MHP tabanını küstürmeyecek bir aday açıklanması gerekiyor.

 Kulislerde aday isimlerini hepimiz duyuyoruz, duyduğumuz adaylar içerisinde de İYİ partinin adayına da baktığımız da, yani oy bölünmesi olmaması için, en uygun aday Abdullah Çalışkan gibi görünüyor.

 Neden derseniz, Abdullah Çalışkan’ın 22. Dönem AK Parti Adana Milletvekili olması, MHP'nin Seyhan Belediye Başkan Adayı olması, AK Parti ve MHP seçmenine cazip gelecektir. Benden söylemesi.

#
Yorumlar (0)