13 Aralık 2023 - Çarşamba

‘’Vatandaşın derdi seçim değil, geçim’’

Vatandaşın gündemi ile siyasetin gündemi arasındaki makas da tıpkı ekonomideki gelir eşitsizliğindeki gibi makas açıldıkça açılıyor.

Yazar - Murat YONAT
Okuma Süresi: 2 dk.
Murat YONAT

Murat YONAT

yonat01@hotmail.com - 05425623387
Takip EtGoogle News

Vatandaşın gündemi ile siyasetin gündemi arasındaki makas da tıpkı ekonomideki gelir eşitsizliğindeki gibi makas açıldıkça açılıyor.

 Gider kalemlerindeki yüksek artış ile gelir kalemlerindeki düşük artışı arasındaki fark alım gücümüzü hızla zayıflatıyor.

 Evet;  tüm dünya olarak zor bir yılı geride bırakmaya az kaldı. Dolayısıyla tüm karar vericilerin halkın gerçek gündemine odaklanması gerekir. Halkın gerçek gündemi ne yazık ki “Geçim”dir. Seçim değil.

Yerel Seçimler yakın, sokaktaki halka soruyorum; Seçimle aran nasıl? Diye.

Cevabı da benim için seçim değil, geçim diyor.

Vatandaşlar,  seçimlerde adayların vaatlerine inanmadıklarını söylüyorlar. Bununla birlikte bir vatandaş olarak seçim günü istemeyerek de olsa bir adaya oy vererek görevlerini yerine getireceklerini ifade ediyorlar.

 Yani anlayacağınız siyasiler seçim derdinde. Vatandaş geçim derdinde.

 İktidar, muhalefet aday yarışında. Vatandaş ayın sonunu nasıl getiririm derdinde.

 İktidar büyük şehirleri geri alacağız derdinde. Vatandaş bu maaşla gel de yaşa derdinde.

Yani açıkçası, vatandaş Yerel Seçimler yaklaşıyor, ne yapsak merakında değil. Vatandaş Ocak ayında emeklinin maaşı ne olacak, asgari ücret ne kadar artacak bunların derdinde.

Siyasetçilere de şu sözleri söylemeden edemeyeceğim.

Siyaset halk için ve halkla birlikte yapılır. Türkiye siyasetinin temel sorunlara çözüm üretememesinin en önemli nedeni burada yatmaktadır. Türkiye’de siyaset ne halk için, ne halk içinde, ne de halkla birlikte yapılmaktadır.

Sonuç itibarı ile ne kazananın ne kaybedenin halka söyleyeceği çok şey olmaz bir sonraki seçime kadar.

#
Yorumlar (0)