22 Nisan 2024 - Pazartesi

Sevgili başkanlar, Kum saatiniz döndü.

Seçim dedik bitti, Ramazan ayı dedik çok şükür geldi geçti, 9 günlük bayram tatilini de bitirdik, Portakal Çiçeği karnavalında da yeterince eğlendik. Eee, şimdi ne olacak? .

Yazar - Murat YONAT
Okuma Süresi: 3 dk.
Murat YONAT

Murat YONAT

yonat01@hotmail.com - 05425623387
Takip EtGoogle News

Seçim dedik bitti, Ramazan ayı dedik çok şükür geldi geçti, 9 günlük bayram tatilini de bitirdik, Portakal Çiçeği karnavalında da yeterince eğlendik.

Eee, şimdi ne olacak?  .

Adana’da 31Mart Yerel Seçimleri’yle pek çok ilçe belediyesi el değiştirdi, Göreve başlayan belediye başkanları, önceki dönem belediye başkanlarından borçlu aldıkları belediyeleri, borç batağından nasıl kurtarabiliriz derdine düştüler.  

Birde son altı ay içerisinde işe başlayan yüzlerce işçi.

‘’Yukarı tükürsen bıyık,  Aşağı tükürsen sakal’’ misali.

Şimdi akla onlarca soru geliyor. İşçi çıkartılacak mı?  Seçim öncesi verilen yüksek zamlar ne olacak? Gelir gider tablosu nasıl düzeltilecek? Rutin hizmetler nasıl devam edecek? Verilen vaatler ne olacak vs gibi birçok soru var.

Ama hesap soracak kadar lüksümüzde yok, henüz koltuklarına bile rahat oturamadılar,

İyi bir başlangıç, yarı yarıya başarı demektir, diyelim ve bir değerlendirme yapalım.

*Adana tarihinin seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olan Seyhan İlçe Belediye Başkanı Oya Tekin’i öncelikle tebrik ediyorum. Allah yardımcısı olsun. Seyhan’ı yönetmek o kadar da kolay meziyet değil.

Seyhan’ı özetlersek, Dar sokakların bolca olduğu, eski yapı evlerin çok olduğu, çok çocuklu ailelerin yaşadığı, suç oranının daha fazla yaşandığı vs bir ilçemiz, Öncelikle bunlarla mücadele edecek, sonrasında mali tablo nedir  henüz bilmiyoruz, seçim öncesi işçi alımı olmuş mu bunu da bilmiyoruz? Sorular, sorular. İşin kolay değil Seyhan’ın ANASI,  Bayram öncesi maaşları ne zorlukla ödediğini biliyoruz koltuğa oturmadan zor bir mücadeleye girdiniz. Ne diyelim.  Sabrınız gücünüzden daha çok şey başarır. Diyelim hemşerim.

 

*Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, 35 yıl sonra Yüreğir Belediyesini kazandı, büyük başarı, derler ya, işte bu olması gerek. Artık, "Her ne yapacaksan hakkını vereceksin, her neredeysen oraya ait olmayı becereceksin." İnşallah Yüreğir’in hakkını verirsin.

*Çukurova Belediye Başkanı Emrah Kozay, Adana’nın en elit ilçesinin belediye başkanı oldu. Diğer ilçelerle kıyasladığımızda en sorunsuz ilçe diyebiliriz, . Bundan sonraki süreçte kendi konuşmalarında da ifade ettiği gibi, Çukurova İlçesini, daha çağdaş bir geleceğe taşır diyelim.

Sevgili başkanlar,

Kum saatiniz döndü, Zaman akışınız başladı. 5 yıl çabuk geçer, inşallah zamanınızı iyi değerlendirirsiniz. Sizden önce koltukta başkaları oturuyordu, eğer o koltuklarda sizden sonrada başkalarının oturmasını istemiyorsanız kum saatinize iyi bakın.

 

#
Yorumlar (0)